PROSJEKTER / MENTORVIRKSOMHET

      

     Elever og lærere ved Amalie Skram videregående møtte mentorer fra Rotary til Kick-off-møte for Ungt Entreprenørskap 2017-18.

Mentorer møter bedriftsledere

Unge, kreative elever fra Amalie Skram videregående skole er klare for å starte arbeidet som entreprenører. Onsdag 18.oktober presenterte de sine ideer for mentorer fra Bergen Rotary Klubb og Bergenhus Rotary Klubb. 

Entreprenørskap er et fag som gjennomføres i videregående skoler over hele landet i 2. året. Hovedoppgaven er å starte en Ungdomdsbedrift (UB), gjennomføre og avslutte den i løpet av skoleåret.  Det er her Rotary bidrar med mentorer og sin næringslivserfaring og sin kompetanse. Mentorarbeidet gjennomføres nå for 12. gang. 

Kontaktperson for mentorordningen til Rotary, Grete Sæbøe, startet møtet med en kort presentasjon av Rotary på alle nivå, fra det internasjonale til det lokale. En nyttig gjennomgang for det var ikke så mange av de vel 30 elevene som kjente til hva Rotary står for.

Åtte frivillige mentorer fra Bergen Rotary og Bergenhus Rotary stiller seg til disposisjon for styrene til ungdomsbedriftene. Sammen har de en imponerende og variert erfaring med bedriftsledelse. Noen av mentorene har vært med flere år, mens andre er helt ferske. Deres oppgave er å være veiledere, de er tilgjengelige på mail og telefon for ungdomsbedriften.

Fra Bergen Rotary stiller Harald Thomsen, Ketil Igesund, Eva Lomelde og Nils Tore Skogland. Nils Tore er en av de som har vært mentor flere år på rad, og kan notere seg for suksesser som Ubamboo. De ble den beste ungdomsbedriften i Hordaland i fjor, og Nils Tore hadde gleden av å være mentor for denne gjengen. Ikke bare solgte de en biologisk nedbrytbar tannkost, de tjente også så mye mer penger enn de kunne ta som utbytte, at de kunne gi 10.000 til SOS barnebyer.

Etter en kort presentasjon av mentorene, var det elevene sin til tur å fortelle om sine planer for bedriftene sine. Åtte grupper med fire-fem medlemmer har jobbet seg fram til hvert sitt produkt.

Dette er produktene de har satset på:

Skolegensere som er mer kreative og bedre enn det som har vært på markedet til nå.

Skåler laget av kokosnøtt som er miljøvennlige og som skal gjøre det gøy å satse på miljø.

Hårbørste som er laget av stoff som er 100 prosent nedbrytbart.

Varmepose til mobiltelefon som gjør at batteriet blir mer holdbart når det er kaldt.

Matboks som kan holde på varme og kulde, og som har rom for ulike matretter.

Engangs-powerbank, som er lett og veldig billig og som kan selges der folk ferdes.

En boks til å oppbevare sigarettsneiper, gjør røyking mer miljøvennlig.

Hettegenser med oppblåsbare puter som kan brukes når man er på reise.

Etter at elvene hadde presentert sine produkter, ble de sendt på gangen. Nå skulle mentorene velge sine grupper, en prosess som var rask og effektiv. Før kvelden ble avsluttet, møtte mentorene sine grupper for første gang. Starten på et nært og lærerikt samarbeid for både elever og mentorer. 

 


Møteinformasjon

Møtested: BERGENS MASKINISTFORENING
Adresse: Engen 20
Postnummer: 5011
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Møte 2. juni Fysisk møte / Nettmøte
2. jun. 2020, 19.00 - 20.00

"Heller etter var enn føre snar" - Om helserelater ...

Møte 9. juni Fysisk møte / Nettmøte
9. jun. 2020, 19.00 - 20.00

Sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnson forteller om BA ...

Møte 16. juni Fysisk møte / Nettmøte
16. jun. 2020, 19.00 - 20.00

Årsmøte. Presidentskifte. For deltagelse via nett: ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:


Norfo - rotary rss

Loading RSS...

district - rotary rss

Loading RSS...