PROSJEKTER / END PLASTIC SOUP


Bergen Rotaryklubb støtter sammen med flere andre norske rotaryklubbber Rotary International's prosjekt End Plastic Soup, Du kan lese mer om prosjektet her


"End plastic soup now" - Strandrydding mandag 31. mai 2021

End Plastic Soup er et stykke frem, men ti ivrige strandryddere fra Bergen Rotaryklubb gjorde en betydelig innsats med å fjerne plast fra Magnevika ved Håkonshella, i selve Vatlestraumen, mandag 31/5. Her “ender” Raunefjorden, og sønnavind bringer dessverre enorme mengder plast hit. Men plastavfallet møtte en svært motivert og arbeidsvillig gjeng. I tillegg til det som lå på overflate, fant vi fort at under det øverste jordlaget, var det skjult enorme mengder med årsgammelt plastavfall. Vi diskuterte om det er rett å grave for mye: Det er uendelig mengder boss der, men hvis plasten der går i oppløsning - hvor blir den da av? Ender den i næringskjeden og som mat for oss? Eller bare “forsvinner” den? 

Stor takk til ryddegjengen og til Bergen og Omland Friluftsråd som kom med forslag til  ryddeplass, og som har lovet å hente haugen med avfallsekker som vi la igjen, passe fulle med plast.

Torbjørn Wilhelmsen

Møteinformasjon

Møtested: Spillhuset, 3 etg. Veiten 3
Adresse: Veiten 3
Postnummer: 5012
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

district - rotary rss

Loading RSS...