PROSJEKTER / HÅPET


I desember 2018 vedtok styret i Bergen Rotary Klubb å støtte "Prosjekt Håpet, barn og familie", i utgangspunktet over en 3-årsperiode. Dette fikk bred støtte i klubben. De to første årene var det bevilget kr 15.000,- pr. år.  Håpet er et dagsenter for barn i Brasil og er startet og ledes av Tine H-E Andreassen Lopes fra Bergen. Håpet hadde 15-års jubileum i 2018. Her får barna bl.a hjelp med lekser, forberedelse til prøver og med å håndtere vanskeligheter de har på skolen. En del av elevene har store individuelle problemer og får undervisning en-til-en. Barna får også oppfølging i hjemmet. 

For 2019/2020 innledet Klubben samarbeid med Arna Rotary Klubb og Åsane Rotary Klubb om prosjektet "Nutrition for Generations" på "Håpet". Formålet med prosjektet er å vise barn, unge og deres familier i et område med stor fattigdom, at det er mulig å ha et sunt og godt kosthold, selv med lav inntekt. I en periode på 6 måneder vil en ernæringsspesialist stå i spissen for ulike aktiviteter og matlagings-workshops sammen med resten av teamet på Håpet. Aktivitetene vil bli tatt videre hjemme i familiene i samarbeid med Håpets sosionom. Samlet støtte fra de tre klubbene til prosjektet er kr. 35.000,- . I slutten av februar 2020 ble det etter en felles søknad fra klubbene, i tillegg bevilget kr. 23.000,- i distriktsmidler til prosjektet. 

Sjekk ut lenkene til Håpets hjemmeside eller på Facebook: HÅPET for å se det flotte arbeidet som blir gjort! Kanskje du også vil støtte det?

Bilde fra Håpets hjemmeside 5. mars 2020:


Møteinformasjon

Møtested: Spillhuset, 3 etg. Veiten 3
Adresse: Veiten 3
Postnummer: 5012
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

district - rotary rss

Loading RSS...