PROSJEKTER / MENTORVIRKSOMHET


NHO tok i 1997 initiativet til faget Entreprenørskap i 2. klasse på videregående skoler over hele landet. Hovedoppgaven er å starte en Ungdomdsbedrift (UB), gjennomføre og avslutte den i løpet av skoleåret. Medlemmer fra Bergen Rotaryklubb bidrar med sin næringslivserfaring og kompetanse som mentorer for ungdomsbedriftene. Samarbeidet startet med Bergens Handelsgymnasium og har fortsatt med Amalie Skram videregående skole.


Skoleåret 2019/2020


Skoleåret 2019/2020 drev mer enn 10 000 elever landet rundt ungdomsbedrifter. Bergen Rotaryklubb stilte med mentorer for 14. gang. Mentorer fra klubben dette skoleåret var Turid Hagelsteen, Berit Brekke, Camilla Thun, Annicke Berg Monsen, Svein Arne Skreden, Harald Thomsen, Nils Tore Skogland og Torill Tysnes Lund. Dessverre ble ikke skoleåret 2019/2020 som planlagt på grunn av Covid-19 pandemien, men heldigvis gikk Fylkesmessen av stabelen 5. mars for Vestland Sør. NM på Lillestrøm måtte imidlertid avlyses.

Amalie Skram VGS dro også dette året hjem mange gode plasseringer. Bl.a. ble det strålende plasseringer for bedriftene Turid og Berit var mentorer for:

Netto UB (Turid)

1. Plass beste ungdomsbedrift

1. Plass beste reklamefilm

1. Plass beste samarbeid med næringslivet

1. Plass beste salgs og servicebedrift

3. Plass beste innovative produkt

 

Paratrekk UB (Berit)

2. Plass beste ungdomsbedrift

1. Plass beste verdiskapning

1. Plass beste utstillingATT UB der Harald Thomsen var mentor, lanserte «DripWire» på Fylkesmessen. Dette er en snelle for å hindre skade på mobiltelefonen. Her er noen bilder fra deres stand:

Mentorer møter bedriftsledere høsten 2017


   

    Elever og lærere ved Amalie Skram videregående møtte mentorer fra Rotary til Kick-off-møte for Ungt Entreprenørskap 2017-18.

Unge, kreative elever fra Amalie Skram videregående skole er klare for å starte arbeidet som entreprenører. 18.oktober presenterte elevene sine ideer for mentorer fra Bergen Rotaryklubb og Bergenhus Rotary Klubb. 

Åtte frivillige mentorer fra Bergen Rotary og Bergenhus Rotary stiller seg til disposisjon for styrene til ungdomsbedriftene. Noen av mentorene har vært med flere år, mens andre er helt ferske. Deres oppgave er å være veiledere, de er tilgjengelige på mail og telefon for ungdomsbedriften.

Fra Bergen Rotary stiller Harald Thomsen, Ketil Igesund, Eva Lomelde og Nils Tore Skogland. Ubamboo ble den beste ungdomsbedriften i Hordaland i fjor (2016/2017), og Nils Tore, en av dem som har vært mentor flere år på rad, hadde gleden av å være mentor for denne gjengen. Ikke bare solgte de en biologisk nedbrytbar tannkost, de tjente også så mye mer penger enn de kunne ta som utbytte, at de kunne gi 10.000 til SOS barnebyer.

Etter en kort presentasjon av mentorene, var det elevene sin til tur å fortelle om sine planer for bedriftene sine. Åtte grupper med fire-fem medlemmer har jobbet seg fram til hvert sitt produkt..

Dette er produktene de har satset på:

  • Skolegensere som er mer kreative og bedre enn det som har vært på markedet til nå.
  • Skåler laget av kokosnøtt som er miljøvennlige og som skal gjøre det gøy å satse på miljø.
  • Hårbørste som er laget av stoff som er 100 prosent nedbrytbart.
  • Varmepose til mobiltelefon som gjør at batteriet blir mer holdbart når det er kaldt.
  • Matboks som kan holde på varme og kulde, og som har rom for ulike matretter.
  • Engangs-powerbank, som er lett og veldig billig og som kan selges der folk ferdes.
  • En boks til å oppbevare sigarettsneiper, gjør røyking mer miljøvennlig.
  • Hettegenser med oppblåsbare puter som kan brukes når man er på reise.

Etter at elvene hadde presentert sine produkter, ble de sendt på gangen. Nå skulle mentorene velge sine grupper, en prosess som var rask og effektiv. Før kvelden ble avsluttet, møtte mentorene sine grupper for første gang. Starten på et nært og lærerikt samarbeid for både elever og mentorer. 

 


Møteinformasjon

Møtested: Spillhuset, 3 etg. Veiten 3
Adresse: Veiten 3
Postnummer: 5012
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

district - rotary rss

Loading RSS...