PROSJEKTER / ROTARY FOUNDATION (TRF)


Rotaryfondet

The Rotary Foundation (TRF), kalles ofte for Rotarys flaggskip. Fondet er et kraftig virkemiddel i Rotarys arbeid for å støtte ungdom i utdannelse, internasjonal kontakt, lokale og globale samfunns-prosjekter og et utall aktiviteter som etter hvert har hjulpet hundrevis av millioner mennesker. Rotaryfondet er organisert som en egen ”Non-Profit” stiftelse og støtter Rotary International (RI) sitt arbeid for bedre verdensforståelse og fred. 

Polio Plus

Polio Plus er et av de store prosjektene til TRF. Rotary har arbeidet med å utrydde polio i mer enn 30 år. Det startet i 1979 med at 6 millioner barn i Phillipinene ble vaksinert. I dag er det kun i Afghanistan, Nigeria og Pakistan man har registret utbrudd av sykdommen.  Målet å fjerne polio fra hele verden er nå innenfor rekkevidde. En stor seier ble nådd i 2020 da Afrika ble erklært fritt for polio. Se status for arbeidet på End Polio Now.Klubbens arbeid for Rotaryfondet 
Bergen Rotary Klubb har i alle år vært en betydelig bidragsyter til fondet, spesielt takket være årlige auksjoner i klubben, med fantasifulle auksjonsobjekter gitt av medlemmene selv. Våren 2019 ble klubben hedret med diplom på PETS-seminaret i Haugesund for overføringen til TRF klubbåret 2018/2019 på kr. 37.587,-. Bidraget gikk  sin helhet gikk til Polio Plus. Auksjonen i november 2020 gav et rekordresultat på over. kr. 50.000,- til den gode saken:

10. NOVEMBER 2020, ÅRETS AUKSJON TIL INNTEKT FOR  ROTARY FOUNDATION

Kveldens hovedtema var auksjon til inntekt for Rotary Foundation, omtalt som «Høstens vakreste og varmeste eventyr» av auksjonarius Truls.

Truls ledet oss gjennom auksjonen med 14 «objekter» på en underholdende og stødig måte, godt hjulpet av Helge og Fredrik som holdt orden på budene.

Presentasjon med regler for auksjonen og presentasjon av objektene var utsendt på forhånd, og det var kommet inn en flere forhåndsbud. Auksjonarius minnet om at det er mulighet for 22% skattefradrag på bud over kr. 500,-, så her er staten også med å bidra og budet koster deg «mindre». Han oppfordret oss til å by med «Varme» hjerter.

Objektene var:

• Bergens krigshistorie gitt av Svein Erik. En guidet tur fra Kvarven for 5 personer
• Bergen økologiske hage gitt av Nils Tore. Omvisning og smak
• Utflukt Dethloff hytte gitt av Nils Jon. Tur til hytten i Øygarden med transport fra sentrum
• Kajakk kurs gitt av Hege. 3-4 timer kurs
• Musikkterapi gitt av Viggo. Omvisning og Workshop
• Maritim opplevelse gitt av Petter Ole.
• Spansk for rotarianere gitt av Kjetil. Lynkurs i spansk med gode resultater
• Bergenshistorie gitt av Truls. Omvisning på privat museum, vinsmaking og middag
• Turopplevelse gitt av Christian. Tur på Smøråsfjellet
• Skjærgårdstur gitt av Helge. Tur og omvisning med Statsråd Lehmkuhl
• Seiltur gitt av Ådne. Seiltur med hans båt
• Byvandring gitt av Gudrun. Bak fasaden på Bryggen
• Ukjente Nordnes gitt av Eva. Byvandring
• Opplevelse gitt av Morten. Biltur i åpen bil

Det ble livlige budrunder i salen og på Zoom, i tillegg til budene som var gitt på forhånd. Max-tallet på flere av turene endret seg etter hvert som budene strømmet inn, dette for å få flest mulig med på moroa og mest mulig penger i kassen. 

 Ivrige budgivere og fantasifulle auksjonsobjekter gav et rekordresultat på over kr. 50.000,- til inntekt for den gode saken! 


Bilder fra en av gevinstene i auksjonen 2017: Tur på Smøråsfjellet

                      
Møteinformasjon

Møtested: Spillhuset, 3 etg. Veiten 3
Adresse: Veiten 3
Postnummer: 5012
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

district - rotary rss

Loading RSS...